Bemutatkozás

Image

Köszönjük, hogy ide látogattál!

Tevékenységünket 2016-ban kezdtük egyéni vállalkozás formájában, ami napjainkra odáig fejlődött, hogy Magyarország legnagyobb gyártói kapacitásával rendelkező műgyanta-tömörfa asztalok gyártására specializálódott vállalkozása lettünk. Az összesen 320 négyzetméter alapterületű műhelyeinkben külön helyet kap az előkészítés, sablonozás, gyanta-öntés, csiszolás, felületkezelés és utómunka. Büszkék vagyunk arra, hogy rendelkezünk egy olyan műgyanta öntő műhellyel, melyben pontosan szabályozható körülmények között használhatjuk a műgyantát és mellyel az üzem kapacitása havi 40db asztal elkészítését teszi lehetővé. Ezzel a fejlesztéssel biztosítható a folyamatos és nagy darabszámban is reprodukálható gyártás folyamatos minőség mellett.

Az EPX Design Kft. célja, a vásáróink által megálmodott egyedi bútorok gyártása, melyek minősége és megjelenése a legmagasabb igényeket támasztó vevőknek is megfelel. Arra törekszünk, hogy a termékeink ne csak használati tárgyként funkcionáljanak, hanem a lakás díszévé váljanak, ezáltal minden egyes bútor, amit kiadunk a kezünkből méltó legyen arra, hogy a vásárlóink igényességét, stílusát, és minőségre való törekvését méltóan reprezentálja.

A termékek gyártásához szükséges fa alapanyagot közvetlenül a természetből szerezzük be és nagy gondossággal kezeljük annak érdekében, hogy szélsőséges kürűlmények között is használhatók legyenek. Fontos számunkra, hogy a bútorainkban visszaköszönjenek a fa természetes megjelenési formái: erezete, hasadások, repedések, göcsök, kérgek, stb.

A fa mellett a másik legfontosabb alapanyagunk a műgyanta, melyet külföldről -legtöbbször Amerikából- szerzünk be. Erre azért van szükség, mert ezt a bútorgyártási technológiánkat és az alkalmazott folyamatokat amerikai minta szerint végezzük, ugyanis ott van a legnagyobb múltja az efféle ipari felhasználásnak. Ebből adódóan leginkább ott lehet beszerezni azokat a speciális gyantákat, melyek direkt erre a célra lettek kifejlesztve, így ezek a leginkább ellenállók a mindennapi használatból adódó igénybevételnek (víz, vegyszerek, zsírok, UV sugárzás, szélsőséges hőmérsékletek, nagy mechanikai igénybevétel).

Mivel kifejezett célunk a prémium kategóriát képviselni, ezért minden bútort egyedileg gyártunk. Ez gyakran azt jelenti, hogy egyedi tervezés, egyedi méretezés, egyedi sablonok és eszközök szükségesek a tökéletes végeredmény eléréséhez. Ahhoz, hogy a munka ne váljon monotonná és gépiessé, minden bútor esetében az elkészítés teljes folyamatát egy ember végzi, így ennek a hosszadalmas folyamatnak a végén, a produktivitás élménye elégedettséggel tölti el a készítőt, és ez a termékeinkben is visszaköszön.

Biztonság

Pár sorban meg szeretném említeni, hogy az alkalmazott műgyanták nagyobb szilárdságúak, mint maga a fa. Soha nem fordult még elő, hogy egy termékünk eltört, volna. Abban az esetben, ha tesztelés céljából szándékosan eltörünk egy asztallapot, akkor sem a gyanta fog eltörni, hanem inkább a fa. Ez azt jelenti, hogy a műgyanta és annak a fához való kötődése erősebb, mint a fa. Abban az esetben, ha külön készítünk egy műgyanta lapot, és azt szándékosan eltörjük, akkor az egy vonal mentén törik, nem omlik össze szilánkokra, valamint a törés vonala, meg sem közelíti az üveg élességét, tehát abszolút veszélytelen, még kisgyermekes családok esetében is.

 

Elérhetőségeink:

Címünk: 5420 Túrkeve, József Attila utca 25.

Központi telefonszám: +36704235143

fax:0656361237

e-mail: info@epx.hu